телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Топ 5 Най-Луксозни Хотели в Халкидики за Незабравима Почивка

Топ 5 Най-Луксозни Хотели в Халкидики за Незабравима Почивка

Халкидики е магичен район в Гърция, познат още като Гръцката Ривиера и привлича туристи с безкрайните си плажове, приказните пейзажи и културното наследство. Но как да съчетаем всички тези удоволствия, без да претоварим бюджета си? Отговорът е прост - изберете изгодни хотели и почивки на Халкидики! Дали сте планирали семейна почивка, романтична екскурзия или приключение с приятели, Халкидики предлага изобилие от възможности за изгодни почивки. Този район е перфектната дестинация, където можете да се потопите в лукс и красота, без да натоварвате бюджета си. В статията Амигос Травъл ще ви насочи към най-добрите изгодни хотели и почивки на Халкидики, като ви предоставим съвети и тайни за истински бюджетно приключение. Готови ли сте да откриете рая на бюджетните пътешествия? Ако е така продължете надолу и се впуснете в незабравимо пътешествие към Халкидики!
 
История и Географско положение на Халкидики
 
Халкидики, известен и като Халкидически полуостров, се намира в северната част на Гърция и представлява изключително привлекателен регион с богато географско разнообразие. Този полуостров се простира между заливите Солунски на запад и Орфански на изток и прониква на 105 километра навътре в Егейско море. Халкидики се състои от три основни разклонения: Касандра (Палене)на югозапад, Ситония (Лонгос) в средата и Атон (Света гора, Акте – в Античността) на североизток. Полуостровът е отделен от континента на север с дълга и дълбока тектонска падина, където се намират големите езера Корония и Волви. Релефът на Халкидики е изключително разнообразен и включва планински райони и красиви брегове. В северната част на полуострова се издигат планините Хортач (1201 метра), Пиявица и Холомонда (1164 метра), като най-високата точка на Халкидическия полуостров е връх Атон (2030 метра) на полуостров Атон. Централните и източните части на Халкидики са покрити със средиземноморски храсти и гори, които предлагат прекрасни възможности за природни разходки и пеши маршрути. Бреговете на полуострова са разнообразни и се характеризират с малки курортни селища, които предлагат спокойствие и красиви плажове за почивка. Историческото наследство на Халкидики е богато и включва находки, свидетелстващи за население на региона още преди 700 000 години.
Митологично, тук се свързват легендите за гиганта Енкелад и скалата, която той хвърля по олимпийските богове. През IX век, на полуострова са основани първите манастирски общности. Халкидики представлява уникално място за почивка и изследване, съчетаващо природна красота, история и култура.
 
Оферти за изгодни хотели и почивки Халкидики
 
Офертите за почивка в Гърция са безкрайно много, но полуостров Ситония, Халкидики предлага нещо изключително специално. Този прекрасен регион, разположен на втория ръкав на Халкидики, предлага най-добрите хотели и невероятни красиви плажове. Ситония е вторият полуостров от трите от Халкидики и се отличава с уникални пейзажи, които съчетават разнообразни разклонения и природна красота. Този район е идеален за обичащите природата и търсещите бягство от напрегнатия градски живот. Бреговата линия на Ситония е истински атракция с разнообразни и живописни селища, малки пристанища и прекрасни плажове за всеки вкус и предпочитание. Въпреки спокойствието и сърдечната атмосфера, тук има хотели за всички стандарти и желания на гостите, включително луксозни комплекси и уникални голф игрища. Отдихът на Ситония, Халкидики включва богат спектър от забавления - от тенис кортове и водни спортове до конна езда през борови гори и оживен нощен живот. Това е мястото, където ще намерите всичко, което искате за перфектната почивка в Гърция
 
Луксозни Хотели на Халкидики
 
Хотел Zoetry Halkidiki Resort & Spa Халкидики се намира на възвишение, заобиколено от маслинови дървета и с изглед към брега на Егейско море с неговите спиращи дъха лазурни води. Този хотел предлага идеалното място за почивка в Халкидики с изобилие от естествена красота и възможности за изследване на природата. С невероятния планински фон на величествената планина Олимп, гостите на Zoetry Halkidiki Resort & Spa могат да се потопят в непокътнатите чудеса на близкия резерват за природна биоразнообразие и кристално чисти води, съчетани с девствени пясъци. Хотелът предлага 105 просторни и елегантни стаи и апартаменти, оборудвани както за глезотии така и за и изискани услуги. Тук гостите могат да се насладят на Endless Privileges® - безкрайни привилегии за комфортен и незабравим престой. Кулинарните възможности в хотела са разнообразни и се фокусират върху местната и свежа кухня. Освен това, Zoetry Halkidiki Resort & Spa предлага холистични изживявания за тялото и душата, които гарантират уникална почивка в Халкидики. Включените услуги в Zoetry Halkidiki Resort & Spa включват ресторанти с разнообразно меню, барове, предлагащи висококачествени напитки, и богати възможности за развлечения и активности. Гостите могат да се насладят на релаксиращи уроци по йога и пилатес, пешеходни туризми в природата, басейни и уроци по готвене. За цялостната релаксация и подмладяващи процедури, Zoetry Halkidiki Resort & Spa предлага луксозен СПА център. Тук гостите могат да се потопят в света на таласотерапията, масажите и процедурите за красота. Със своята богата гама от услуги и уникалната си атмосфера, Zoetry Halkidiki Resort & Spa предоставя перфектното място за почивка в Халкидики, където гостите могат да се насладят на комфорт, релаксация и приключения в невероятна природна среда. 

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54433741.jpg]
 
Хотел Domes Noruz Kassandra Халкидки, преди известен като Grecotel MARGO BAY, е разположен на прекрасна локация на полуостров Касандра в Гърция. Хотелът се намира на първа линия, само на 500 метра от центъра на курортното селище Ханиоти и на кратко разстояние от Калитеа. Летище "Македония" в Солун е на около 100 километра от хотела. След глобалната реновация през 2019 година, Domes Noruz Kassandra се представя в нова светлина. Хотелът се състои от основна пететажна сграда, градински бунгала и двуетажна сграда, където се намират фамилните стаи. Този хотелски комплекс впечатлява с прекрасната си озеленена територия и модерен дизайн. Той се намира на дълъг пясъчно-чакълест плаж, който е удостоен с наградата "Син Флаг" от Европейския съюз. На плажа има душове, съблекални, шезлонги и чадъри за удобство на гостите. За използването на шезлонги и чадъри на плажа може да бъде заплатена такса. Подобно на другите места за настаняване в региона, Domes Noruz Kassandra предлага страхотни възможности за почивка и развлечения, които да задоволят изискванията на своите гости.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/53891845.jpg]
 
Хотел Istion Club & Spa Халкидики се наслаждава на прекрасно разположение, намирайки се на само 2 километра от живописното селище Неа Потидея на северния край на полуостров Касандра, близо до историческия канал Потидея, и на 4 километра от Неа Мудания. Хотелът е разположен на 54 километра от летище "Македония" в Солун. Този хотел предлага изключително 5-звездно настаняване в спокойна и красива обстановка, обещавайки на гостите една незабравима почивка. С модерна архитектура и висококачествени услуги, хотелът съчетава естествената красота на околността, лазурните води на морето и богатите хотелски удобства. Гостите могат да се насладят на великолепни гледки към морето и планината Олимп. В района около хотела се предлагат разнообразни възможности за развлечения и гурме наслада. Хотелът разполага с просторен Азиатско - тематичен СПА център, който включва фитнес център, джакузи и различни козметични процедури. Три ресторанта в комплекса предлагат разнообразна кухня, включително традиционна гръцка, международна и италианска кухня, гарантирайки на гостите наистина удовлетворително гастрономично изживяване.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/13571.jpg]
 
Anthemus Sea Hotel 5-звезди Халкидики е разкошен курорт, разположен на първа линия на брега на морето в прекрасния полуостров Ситония. Хотелът се гордее с изключително местоположение на плажа Елиа, който е отличен със "Син флаг" за своята чистота и красота. Плажът пред хотела предлага фин пясък и плитки води, които го правят подходящ за деца и всички, които искат да се насладят на морето. От хотела има удобни връзки с близкото селище Neos Marmaras, което е само на 6 километра разстояние. Летището "Македония" в Солун се намира на 95 километра от хотела.
 
Anthemus Sea Hotel предлага на своите гости впечатляващи 5-звездни услуги и удобства. Тук може да се насладите на закрит плувен басейн, частен плаж, СПА и уелнес център със сауна, център за процедури за тяло и козметичен център. За активните гости има възможност за наем на велосипеди. Хотелът предоставя и безплатно паркиране за удобство на гостите с автомобили. Велосипедите могат да се наемат, за да се изследва красивата околност. Многоезичният персонал е винаги наличен, за да помогне на гостите с планирането на тяхната почивка. Този луксозен курорт предлага разнообразни възможности за развлечения и релаксация. Неговите съоръжения включват закрит отопляем басейн и множество възможности за спорт и фитнес. Независимо дали търсите романтична почивка или семейна почивка, Anthemus Sea Hotel предоставя комфортна среда за всички видове гости. Курортът Neos Marmaras, разположен на Ситония, е известен и популярен курорт, предлагащ разнообразие от забавления и атракции.
Неговото разнообразие от хотели, ресторанти, барове и магазини го прави подходящо място за всеки вкус. Този курорт предлага възможности за наем на коли, колела и лодки, както и тренировки по гмуркане. Гостите могат да се насладят на ненаселени плажове и да изследват красивата природа на Ситония. Близо до Neos Marmaras се намира и старото селище Партенонас, където се запазват традиционни стари къщи. На изток от Neos Marmaras се намира големият хотелски комплекс Порто Карас, който е най-големият на Балканите.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/11407.jpg]

 
Хотел Meliton Porto Carras Халкидики се намира на полуостров Ситония, само на 30 метра от плажа и на 1 километър от град Неос Мармарас. Порто Карас е най-големият СПА център на Балканския полуостров и е част от комплекса “Meliton Beach Hotel” в Porto Carras. Хотелът е разположен на 126 километра от град Солун. Близкият курортен град Неос Мармарас е разположен на три хълма вдъхновено от западното крайбрежие на Ситония. Въпреки, че местното население е по-малко от 3 000 души, през лятото тук се стича до 20 000 посетители. Главната крайбрежна улица в Неос Мармарас е наситена с ресторанти, барове и магазини. Тук можете да се насладите на игра на голф на едно от най-добрите игрища в Гърция. Също така, в района се намира и една от най-големите винарни в Европа - Порто Карас Домейн.
На разположение са и няколко пешеходни маршрута и велосипедни пътеки, а красивите плажове със син флаг са на кратко разстояние от хотела. Плажовете са широки, с дълъг пясък и предоставят чисти кърпи. Морето става дълбоко на около десет метра от брега. Хотелският комплекс Порто Карас Гранд Ризорт е обграден от 1 763 хектара зелени гори и безкрайни пясъчни плажове, които всяка година спечелват международното отличие "Син флаг". Този курорт има всичко! Той комбинира уникална архитектура, лукс и безупречно обслужване. Разполага с два 5-звездни хотела, вили, яхтен клуб, луксозно казино, два СПА центъра с таласотерапия, голф игрище с 18 дупки, най-голямата и най-добре оборудвана конферентна зала в Северна Гърция, академия за конна езда, тенис клуб с 9 корта, център за гмуркане, както и най-голямото органично лозе в Гърция, 3 хеликоптерни площадки и пристанище.
Ценовата оферта за престой в Хотел Порто Карас Мелитон в Халкидики включва нощувка със закуска, с възможности за добавяне на обяд и вечеря или ол инклузив. На територията на курорта има 2 бюфет ресторанта, 2 алфреско ресторанта, целодневен ресторант à la carte, 2 гурме ресторанта и 2 таверни на яхтения пристанищен район. Ресторант Athos предлага закуска и вечеря на шведска маса всеки ден (BB HB). "Нюз Кафе" е бар-ресторант с вкусна храна и гръцка музика.
"Пефко" е самообслужващ се ресторант на открито, работещ всеки ден за обяд. Барът край басейна предлага освежаващи напитки, коктейли и напитки през деня. Барът на плажа предлага леки закуски и напитки, работейки само през деня.
За семействата, които търсят пълноценен отдих, има множество забавления и детски съоръжения. На територията на курорта има два детски клуба (по един във всеки хотел), предлагащи програми и дейности, специално създадени за нуждите и желанията на децата. Има също два детски басейна, фън парк, замъци, лодки и пързалки.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/26086.jpg]

За възрастни и деца има аквапарк с бързи и по-спокойни пързалки, като използването му се заплаща допълнително. Можете да се излежавате на едно от луксозните шезлонги и чадъри край басейна или на плажа, или да се насладите на освежителен коктейл в бара в прекрасната обстановка. Курортът е известен също и с отличните си възможности за бизнес туризъм.
На територията се провеждат множество международни конференции, като най-голямата зала има капацитет от 2 200 души. Има също и други зали, включително една във формата на амфитеатър за 750 души.
Всички зали са напълно оборудвани с най-новата и модерна аудио-визуална техника. СПА центърът на хотел Porto Carras Meliton се разпростира на 4 700 квадратни метра и предлага закрит басейн със морска вода, басейн за таласотерапия, басейн с много солена вода, джакузи, 6 хидромасажни вани, сауна, парна баня, джетове, 2 фитнес центъра с оборудване Cybex и изглед към пристанището.
 
Има също 27 стаи, включително стая за релакс, кинезотерапия, маникюр, педикюр и фризьорски салон с изглед към морето. Някои от терапиите, които можете да опитате, включват хидротерапия, ароматерапия (с използване на етерични масла за постигане на сензорен комфорт, усилване на терапевтичното въздействие и грижа за кожата), таласотерапия, антицелулитни процедури и различни видове масажи на лице и тяло. Достъпът до СПА центъра е разрешен само за възрастни над 16 години. За тези, които искат да съчетаят разнообразие от спортни активности, има съвременно оборудвани фитнес центрове, кортове за тенис, голф игрище, конна езда и водни спортове на плажа.
Можете също така да се включите в йога и аеробика, както и да се забавлявате с целодневни анимационни програми. Три пъти седмично се организират тематични вечери, като гръцки вечери, рибни вечери или барбекю. Халкидики предлага несравнима комбинация от природна красота, луксозни удобства и изгодни почивки. Тази перла на Северна Гърция привлича посетители с кристално чистите си плажове, изобилната морска храна и възможността за активни забавления. Независимо дали сте фен на водни спортове, голф, спа процедури или просто желаете да се насладите на спокойствието на природата, Халкидики има всичко.
 
Тук може да се настаните в стилни курорти и вили, които предоставят изключителен комфорт и гостоприемство. С разнообразните пакети и предложения, можете да съчетаете удоволствието от почивка с разумни цени. Планирайте вашата следваща почивка в Халкидики и се потопете в изискания свят на Средиземноморието, където приключенията и релаксацията вървят ръка за ръка.