телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Хотели и Почивки на остров Тасос

Добре дошли в света на туризма с Амигос Травъл! С нас ще откриете вълнуващия остров Тасос, известен с прекрасната си природа и богата история. Тасос, наричан още "Зеленият остров", е перла в северната част на Бяло море, разположен близо до брега на Македония, при устието на река Места. Ние от Амигос Травъл ще ви предоставим и интересна информация за едни от най-приятните, луксозни и уютни хотели, някои от които са именно. хотел Royal Paradise, Blue Dream Paradise Тасос, хотел Alexandria Beach Spa Resort Тасос, Makryammos Bungalows остров Тасос, хотел Ilio Mare Beach Тасос

Историческите корени на Тасос
През хилядолетията Тасос е носил различни имена като Идонис, Аерия, Етрия, Хрис, Фазос и други. В този магически край са се разигравали битки и са господствали различни цивилизации - траки, финикийци, гърци, римляни, византийци, османци и много други. Островът, който е бил полуостров в древността, през Старокаменната епоха е бил част от материка поради ниското морско ниво. Тук е започнал разцветът на земеделието, добивът на мрамор и злато, като първите финикийци са създали своя колония, впечатлени от богатството на земята. От най-ранните времена гърците са колонизирали острова, водени от Телескелис, а покръстването на Тасос е отбелязано със създаването на епископството в града.
По време на османското нашествие след дълги години на войни и нашествия, Тасос е паднал под османско владичество през 1479 година, преживявайки множество бурни събития. Днес, в мястото на старите градове и крепости, можем да открием богата история и наследство, като паметници на миналото ни напомнят за величието и страданията на този прекрасен остров.
 
Древните добиви на Тасос
Тасос се отличава с богата история на добива на полезни ресурси, започваща още в далечното минало. От палеолита до модерната епоха, островът е бил ковчег на богатства, а палеолитните миньори, които първи изкопаха проходките на местността Tzines, са само началото. От добива на охра до експлоатацията на основни и благородни метали, траките, финикийците, гърците и римляните са оставили следи от своите усилия в тази земя.
 
Културното наследство на Тасос:
  1. Лименас - агората и римските руини на театъра, акропола високо над града, останки от храмове и пр., Калугерико – метохът на Ватопедския манастир построен от монасите в XIX век
  2. Археологическия музей на Тасос
  3. Общински музей ,,Полигнотос Вагис“
  4. Етнографския музей в Калихари
  5. Музея на Зехтина и с. Панагия
  6. Музея на маслината
  7. Микрос и Мегалос
  8. Манастир ,,Св. Архангел Михаил“
  9. Манастир ,,Свети Пантелеймон“
  10.  Крепостта ,,Кастро“
  11. Залива на русалките ,,Алики“

 
Амигос Травъл ще ви запознае с най-луксозните и уютни хотели на остров Тасос

Хотел Royal Paradise Beach Resort and Spa остров Тасос
Хотел Royal Paradise Beach Resort & Spa о-в Тасос е луксозен домакин на остров Тасос, разположено само на късо разстояние от градчетата Потос и Лименария, на около 30 км от пристанището Принос. Разположен в южната част на острова, хотелът предлага непосредствен достъп до плажа и е идеалната дестинация за почивка в северното Егейско море.
Съчетавайки модерна архитектура с изискан дизайн, хотел Royal Paradise впечатлява със своята ексклузивност и уют. Предлагащ удобство и релаксация, комплексът привлича гости с комфортните си стаи, изисканите ресторанти и заведения. Неговото местоположение в близост до морския бряг позволява на посетителите да се насладят на прекрасните плажове с фин пясък и буйна зеленина от борови и маслинови дървета, които се спускат към морето.
С характерен за остров Тасос чар и гостоприемство, хотел Royal Paradise Beach Resort & Spa предлага на гостите си едно незабравимо преживяване, което заслужавате.

Хотел Blue Dream Palace о-в Тасос
Хотел Blue Dream Palace 4 звезди представлява изключително привлекателна дестинация на остров Тасос, разположена в южната му част, в близост до плажа на Трипити. Този уникален плаж привлича с естествената си красота, като синьозеленото море и златистият пясък създават една от най-очарователните локации на острова.
Хотелът се намира на само 4 км от центъра на курортното селище Лименария и на 20 км от пристанището Лименас, като предлага лесен достъп до главните забележителности на острова. Разположен на изключително удобно място, той е идеалното място за почивка в един от най-популярните туристически райони на Тасос.
Хотелският комплекс Blue Dream Palace 4звезди е с много луксозна атмосфера и предлага стаи с прекрасен изглед към морето. Стилните общи помещения и модерните удобства правят престоя на гостите незабравим. Обслужването е на високо ниво, а квалифицираният персонал е готов да отговори на всяко ваше изискване.
Хотелът предлага ценова оферта с настаняване на база закуска и вечеря, като ресторантът „Talaso“ предлага разнообразие от изискани ястия и местни специалитети. За допълнително удоволствие на гостите са налични таверна Meltemi и барове край басейна и в хотелската лоби.
Сред останалите удобства са и няколко басейна, спа център Lebed, тенис корт, игрище за плажен волейбол и забавления за деца. Хотелът също така предлага отлични условия за провеждане на бизнес събития, разполагайки с добре оборудвани зали и съоръжения с най-новата аудиовизуална техника.
С Blue Dream Palace 4* семейната почивка е гарантирано приятна и незабравима и предлага на своите гости и допълнително удоволствие със скорошното откриване на аквапарк, който ще бъде на разположение от лятото на 2024-та година.


Хотел Ilio Mare Beach о-в Тасос
Хотел Ilio Mare Beach е разположен на западния бряг на остров Тасос, в курортното селище Скала Принос, само на 30 минути път с кола от столицата Лименас, където са фериботните пристанища от Керамоти. Той предлага идеални условия за релаксация, като е разделен от плажа само от една тясна плажна алея. В близост до хотела има малки таверни, а в Скала Принос се предлагат допълнителни забавления и възможности за пазаруване. Автобусната спирка е на 400 метра от хотела.
Хотел Ilio Mare се намира на брега на морето в курортното селище Скала Принос, на 19 км западно от град Тасос, на 40 км от летище Кавала и на 17 км от пристанище Керамоти. Плажът е пясъчен, а чадърите и шезлонгите могат да се ползват срещу консумация от бара на плажа.

Комплекс  Makryammos Bungalows о-в Тасос
Комплексът Makryammos Bungalows се намира на самия плаж в залива Макриамос, на остров Тасос. Разположен е в непосредствена близост до главния град Тасос, където спират фериботите от Керамоти, свързващи континента с острова. Намира се на 2 км от пристанище Лименас и на 20 минути пеша от курортното селище Макриамос.
Построен върху 35 акра гора, комплексът разполага с прекрасен собствен охраняем плаж. Заради кристално чистите си води и пясъчния плаж, Макриамос е носител на престижното отличие "Син флаг" – признание за запазена екологично чиста природна среда. Този хотел е изключително подходящ за семейства с деца.
Хотелът приема кучета до 7 кг, като те не се допускат в ресторанта и лоби бара на хотела.

Хотел Alexandra Beach Spa Resort остров Тасос 
Александра Бийч Спа Resort се намира на плажа, в близост до живописното селище Потос, на 45 минути от столицата Тасос. Разположен е сред прекрасна градина, като магазини, кафенета, таверни и барове са на пешеходно разстояние. Хотелът е луксозен и елегантен, изключително подходящ за семейна почивка, като от него се открива чудесна панорама към Егейско море, сред красива природа.
В Александра Бийч Wellness и Спа Резорт работят обучени професионалисти, предлагащи разнообразие от възстановителни релаксиращи процедури и масажи както за лице, така и за тяло. Центърът е модерно оборудван и предлага римски и финландска сауни, парна баня, джакузи, контрастен душ, фитнес център и други удобства.
Храната в хотела се създава от професионални готвачи, спазвайки средиземноморските традиции и комбинации от качествени съставки. Основният ресторант Elia се намира в непосредствена близост до басейна с изглед към морето, където се сервират закуската и вечерята. Таверна Thalassa е проектирана като корав и предлага прясна риба и уникални деликатеси. Детски менюта се приготвят, като е възможно приготвянето на храна според специфични диети.
Основният басейн в хотела е с джакузи, както и с детски сектор, заобиколен с красиви палми. Има и втори басейн в по-спокойна и тиха част.
 

Кратко ревю от нас
Съчетавайки богатата история на остров Тасос с неговата прелестна природа и разнообразните възможности за почивка, хотелите тук предлагат уникално преживяване за всеки посетител. От плажни приключения до кулинарни изкушения и релаксация в спа центровете, о-в Тасос и неговите хотели ви канят да се потопите в незабравимо пътешествие, изпълнено с комфорт, уют и грижа. Независимо дали сте на семейна почивка, романтичен уикенд или приключение с приятели, Тасос има нещо специално за всеки вкус и настроение. Запазете моментите и се потопете в един от малкото прекрасни гръцки перли в Егейско море. 
Завършвайки тази статия, ние от Амигос Травъл Ви приканваме да откриете красотите и хотелите на остров Тасос и да се потопите в една уникална, спокойна и луксозна почивка на острова. 
За резервации и повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0700 800 73 или на info@amigostravel.eu 
Очакваме ви!