телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Най-добрите хотели и почивки в Златни Пясъци

Добре дошли в нашия блог, посветен на най-прекрасните дестинации за почивка по света! В тази статия ще Ви запознаем с един от най-обичаните морски курорти в България - Златни пясъци. Намиращ се на брега на Черно море, този райски кът е известен със своите златисти плажове, кристално чиста вода и разнообразие от забавления за всеки вкус.
 
Ще Ви представим най-добрите атракции, които трябва да посетите, както и препоръчани хотели, които ще Ви осигурят незабравимо преживяване. Впуснете се с нас в това вълнуващо приключение и открийте всичко, което Златни пясъци предлага за вашия незабравим отдих.
 
Златни Пясъци – Известният Морски Курорт на Черноморието
 
Златни пясъци, разположен само на 16 км от центъра на Варна, е един от най-популярните български морски курорти. Своите 3,5 км плаж със златист пясък и обширни хотели, той предлага перфектни условия за релаксация и развлечения на брега на Черно море.
 
Първото впечатление, с което курортът впечатли екипа на Амигос Травел още преди 12 години, са вълнуващите възможности за настаняване в луксозни хотели и удобства за всякакъв вид почивка.
 
Тук, в Златни пясъци ние открихме едни от най-престижните хотели в България, които предлагат изключителен комфорт и стил. По време на нашите многобройни посещения винаги сме оставали очаровани от неповторими изгреви и залези, уникалната обстановка на спа центровете и просторните си стаи с изглед към морето.
 
Отличителната черта на Златни пясъци е съчетанието от ексклузивност и разнообразие. Но покрай всичко останало ние не забравяме да се насладим и на културното богатство на региона, разнообразието от водни спортове по крайбрежието или красивите природни паркове в близост. Всичко това прави Златни пясъци идеалната дестинация за една незабравима почивка, която задоволява и най-изтънчените вкусове на нашите клиенти.
 
Но нека да Ви разкажем накратко историята на Златни Пясъци
Братята Херман и Карел Шкорпил, известни като пионери в българската археологическа наука, се отличават като първите привърженици на идеята за създаване на курорт в района на Узун кум (познат още като "Дълъг пясък" на турски език). Още през 1915 година те активно пропагандират концепцията за изграждане на морски санаториум и летни резиденции в тази област.
Съгласно постановление на Министерския съвет от 1 декември 1955 година, беше утвърдена задачата за изграждане на два курортни комплекса край Варна в следващите две години: Дружба (днес Св. св. Константин и Елена) с 1000 легла и Златни пясъци с 2000 легла. В Държавния вестник беше обявен конкурс за авторски колектив, който да проектира Златни Пясъци. Победител в конкурса стана колектива, ръководен от архитект Георги Ганев.
 
А ето кои хотели в Златни Пясъци си заслужава да посетите
              
Грифид Хотел Моко Бийч Ол Инклузив
 
Грифид Хотел Моко Бийч Златни Пясъци е привлекателен хотел, издигащ се на около 50 метра от прелестния плаж на Златни Пясъци, разположен в северната част на курорта. Под управлението на прочутата група хотели "ГРИФИД", този хотел формира изящен комплекс, простиращ се на няколко декара, с басейн, разположен само на 10 метра от крайбрежието. Съчетанието от тези удобства и изключително добрата услуга прави този хотел идеално място за една приятна семейна почивка на морето.
 
Грифид Хотел Моко Бийч оперира със системата ULTRA ALL INCLUSIVE, която включва безплатни шезлонги и чадъри на плажа.
Стаите са напълно обновени и предлагат уют, комфорт и всички удобства, необходими за един незабравим престой. Освен това, гостите могат да се възползват от безплатен чадър и два шезлонга както на басейна, така и на плажа.
Системата Ултра Ол Инклузив (UAI) стартира в 15:00 часа със следобедния брънч, а крайният час за напускане на хотелските стаи в деня на отпътуване е 11:00 часа. Обслужването на услугата завършва с континентална закуска.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54366018.jpg]

Това е един от хотелите, с които си партнираме най-успешно и преворъчваме да посетите.
 
Грифид Ноа Хотел Златни Пясъци
 
Хотел Грифид Ноа Златни Пясъци ще започне да функционира през лятото на 2024 г. Уверени сме, че този хотел ще предостави ново измерение на лукса, където Вашето въображение се разгръща в едно мечтано убежище.
 
Този 5-звезден хотел е разположен на зашеметяващата плажна ивица и ще предлага елегантна почивка за цялото семейство.
 
В хотела ще бъде обособена ексклузивна зона на етажа Signature SplenDOOR, предназначена за възрастни над 16 години, където можете да се насладите на стая с излаз на басейн и истинска морска почивка. Докато вашите деца се забавляват в мини клуба или детската зона, Вие ще можете да се насладите на уединението на зоната само за възрастни на покрива.
 
Модерните стаи и шикозният басейн още сега обещават да създават атмосфера на лукс, която ще направи вашата почивка незабравима.
Разнообразеният 24-часов Premium All Inclusive пакет ще предлага кулинарни изкушения и първокласни напитки през целия ден и вечерта.
Ето и някои от акцентите на хотела и стаите: 
Ексклузивния пакет Signature SplenDOOR е предназначен за възрастни над 16 години. Стаите до басейна са с панорамна гледка към морето, фокусирана за уютна почивка и спокоен сън. Зоната само за възрастни на плажа добавя допълнителен нюанс ексклузивност.
 
За едно наистина изключително изживяване изберете стаите Star Bed, където ще можете да се сгушите под одеяла на терасата и да гледате откритото звездно небе, в романтичната светлина от свещи.
Отдайте се на интензивното изживяване, предлагано от зоната на покрива само за възрастни, която се гордее с грандиозен инфинити басейн и скай бар, за да се насладите на слънцето.
 
Ще се насладите на основния ресторант с бюфет и красива тераса с изглед към крайбрежната алея, включващ разнообразие от вкусни ястия. Може да посетите специалните тематични вечери и а ла карт хранене през целия ден в четирите отличителни ресторанта.
 
Остъкленият ресторант Sky, впечатлява със спиращата дъха гледка към морето. Също ще може да посетите разнообразни барове, от Sky Bar до Moon Shine Beach Bar, всеки от които предлага уникална атмосфера и изкусителни напитки.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54432196.jpg]

Уелнес Акценти в хотел Грифид Ноа Златни Пясъци
SEA SPA центърът разполага със закрит басейн, хидромасажна вана и панорамна сауна с прекрасна гледка към морето. Басейнът Relax на 2-рия етаж предлага уютна зона за отдих и шезлонги във водата с невероятна гледка към морето.

Акценти за деца и тийнейджъри
Оставете най-малките да се насладят на мини клуб и детски басейн с водни пързалки. За по-големите деца Kids Meet Zone "Playroom" осигурява забавление под наблюдението на персонала на GRIFID.
 
Ресторанти
Разнообразни кулинарни изживявания в основения бюфет ресторант и а ла карт опции. Premium All Inclusive базата включва различни барове, от Pool & Beach Bar до Living Room Bar. Премиум All-Inclusive предложенията в Pool & Beach Bar, Living Room Bar, Waffle Shop, Moon Shine Beach Bar, Bubbly Cocktail Bar на Relax Pool, Sky Bar до Infinity Pool и програмата GRIFID Drink Around.
 
Басейни и Морски Спа Център
Огромен набор от открити басейни, включително два на плажа, Relax Pool на 2-рия етаж, класическия закрит басейн с джакузи, Детски басейн с пързалки и Infinity Rooftop Pool (16+). Плажните услуги включват един чадър и два шезлонга на стая, достъпни за пълноплащащи клиенти.
SEA SPA център, предлага вътрешен отопляем басейн с отделно джакузи, зона за релакс, панорамна сауна и различни спа процедури.
 
 
Хотел Грифид Енканто Бийч Златни Пясъци 4 звезди
 
Винаги при нашите посещения в Хотел Grifid Encanto Beach 4 звезди сме оставали впечатлени от спокойната и релаксираща атмосфера в тихата част на курорта Златни пясъци, само на кратко разстояние от яхтения пристан, крайбрежната пешеходна алея и частния плаж.
 
С уникалната си Ultra All Inclusive формула и разнообразието от местни и международни напитки, хотелът е идеалното място за релаксация и забавление за цялото семейство.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54001148.jpg]

Освен стилния дизайн, вдъхновен от лятото и морето, гостите могат да се насладят на прекрасния инфинити басейн на покрива с бар и изумителна гледка към морето. Интересният МедиСпа център предлага богата палитра от естествени терапии и програми за детокс и релаксация на тялото и ума.
С грижовно отношение към всеки гост и неизменно внимание към детайлите, хотел Грифид Енканто Бийч 4 звезди предлага ненадминато обслужване и неповторими преживявания за тези, които ценят красивите моменти в живота си. Разположен на удобно разстояние от Варна и летището, хотелът е лесно достъпен за гостите, които търсят комфорт и уют по време на своята почивка.
 
Хотел Палас – Слънчев Ден 5 звезди
 
В този комплекс сме намирали всеки път по нещо нoво. При последното ни посещение, в края на лятото на 2023 г. ние останахме очаровани от положителните промени в двата хотела – Марина и Палас.
Сега с удоволствие ще Ви ги представим.
 
Хотел Палас 5 звезди е разположен в комплекс Слънчев ден, на брега на морето, където естественият зелен парк и минералните извори създават идеална обстановка за луксозна почивка и балнеолечение. СПА и Уелнес центърът предлагат голямо разнообразие от процедури и оздравителни програми, като външният басейн е с топла термална вода до 15.05. и след 15.09.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54114406.jpg]

Хотелът също така разполага с изцяло обновен СПА център, където гостите могат да се насладят на термална зона с различни сауни, парна баня, хамам, солна стая и акватоничен басейн. Фитнес залата и аква зоната също са на разположение за релаксация и здраве.
За организиране на събития като тийм билдинги, фирмени тържества или семинари, хотелът предлага три напълно оборудвани зали с капацитет от 20 до 200 места и съчетава лукс, комфорт и стил.
 
Хранителните възможности включват лоби бар, бар басейн (от 01.06 до 15.09), основен ресторант, плажен бар (от 15.06 до 31.08), пица бар на плажа (от 01.06 до 31.08) и ресторант БОХА на плажа в зависимост от климатичните условия.
 
 
Хотел Марина Ол Инклузив
Хотел Марина е разположен на брега в центъра на комплекс Слънчев Ден, Златни Пясъци, на разстояние от 16 километра от летище Варна и на 8 километра южно от Златни Пясъци. Плажната ивица и морето са удостоени с международния сертификат ,,Син Флаг“ , гаранцията за чистота на морската вода и качество на плажа.
Хотелът предлага модернизирани стаи в стил ,,Монако“ с основен ресторант, лоби бар и невероятен бийч бар ,,Мостик“, разположен точно на плажа. Това е идеалното място за релаксация със свежи напитки през летните дни, докато се наслаждавате на слънцето.
 
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54114415.jpg]

За бизнес срещи или тиймбилдинг хотелът разполага със зали, адаптирани специално за търговски срещи, семинари и сватебни тържества
 
 
В заключение
Курортът Златни Пясъци винаги ни посреща и изпраща с любезен персонал и обслужване на високо ниво.
Разнообразието от луксозни хотели в нашето портфолио – Грифид Моко Бийч, Грифид Ноа, Грифид Енканто, Хотел Палас и Хотел Марина със своите изключителни удобства, правят почивката в Златни Пясъци незабравима.
 
От модерни Спа центрове и басейни до уютни барове на плажа, тук се съчетават комфорт и стил. Независимо дали се наслаждавате на релаксацията на морския бряг или се забавлявате с разнообразни спортни и развлекателни активности, курортът и хотелите в Златни Пясъци предлагат идеалната обстановка за отдих. Това място е също така подходящо за провеждане на бизнес срещи и сватбени церемонии, като предоставя отлични условия за всякакъв вид събития.
 
Завършвайки тази статия, ние от Амигос Травъл  Ви приканваме да откриете красотите и хотелите на Златни Пясъци и да се потопите в една уникална почивка в региона.
За резервации и повече информация, не се колебайте да се свърже с нас на тел. 0700 800 73 или на info@amigostravel.eu.
Очакваме Ви!