ОФЕРТИ
King Maron - Luxury Hotel

Екскурзия до о-в САНТОРИНИ, 9 дни

Автобусна екскурзия – 9 дни/8 нощ. (ПИРЕЯ, АКРОТИРИ, ФИРА, о-в Палеа Камени, АТИНА)

Екскурзия - Остров Санторини
8 нощувки / автобусни от София
Транспорт:
Дестинация:
Цена от: 695.00 лв.

Дати на отпътуване

06 април 2018, 28 април 2018, 05 май 2018, 19 май 2018, 01 септември 2018, 22 септември 2018

Описание

Програма по дни

Ден 1 Атина
01.09.2018 - Тръгване в 07.00 ч. сутринта. от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване към Атина. Пристигане вечерта и нощувка в Атина.

Ден 2 о-в Санторини
02.09.2018- Закуска. В 07.30 ч. от Пирея се пътува с ферибот до остров Санторини. Пристигане на о-в Санторини около 15.00 ч. Този ден имате възможност да разгледате едно от най-чаровните градчета на острова - градчето Иа и да се насладите на един от най-вълнуващите залези. Настаняване в хотел. Нощувка на о-в Санторини.

Ден 3 о-в Санторини
03.09.2018 - Закуска. Пътуване към Акротири - археологическите разкопки на древно селище, свързано с разцвета на минойската цивилизация – една от най-развитите култури на праисторическата епоха. Посещение на “червения плаж Кокини бийч”, един от впечатляващите цветни плажове на острова. След почивка на плажа - разглеждане на селището Пиргос, популярно с множеството църкви от ХV-ХVІІ вв. Изкачване към манастира Пророк Илия (ХVІІІ в.) на върха на едноименната планина, откъдето се разкрива чудесна гледка към целия остров. При възможност - посещение на манастира и музеите към него. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 о-в Санторини
04.09.2018 - Закуска. Отпътуване към Фира - главното селище на остров Санторини. Посещение на Археологическиа музей, музея на праисторическа Фира с експонати от разкопките при древния град Акротири, копия на знаменините фрески от разкритите жилищни сгради, уникална керамика. Разходка из живописните улички на ръба на Калдерата. По желание - посещения на доминиканските манастири и Музея при Двореца Гизи, конферентния център Номико с пълна колекция на копия от стенописите и орнаментите, откритите досега в Акротири. При желание- разходка до най-високата част на града, квартала Имеровигли и посрещане отново на неповторимите залези над морето. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 о-в Санторини
05.09.2018 - Закуска. Свободно време или по желание - екскурзия до гр.Тира с микробус. Пътуване към върха Меса Вуно, където са запазени останките на древния град Тира (ІХ – VІ в. до н.е.). На връщане- възможност за плаж на „черния плаж Камари”. Разглеждане на най-старата църква на острова- Епископи Гония, храм от ХІ в. в малкото селище Меса Гония. Посещение (при желание) на Музея на виното. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 о-в Санторини
06.09.2018 - Закуска. Екскурзия с корабче до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където имате възможност да се изкъпете в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той й го подарил и й построил замък край градчето Корфос. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 Атина
07.09.2018 - Закуска. В 07.30 ч.- отпътуване с ферибота за град Атина. Пристигане в Атина и свободно време. Нощувка в Атина.

Ден 8 Атина
08.09.2018 - Закуска. Туристическа обиколка на Атина с посещение на Акропола, Олимпийския стадион, бившия Кралски дворец, Парламента и останалите неокласически здания в малкия център, които се ограничават от централните площади – “Синдагма” (на Конституцията) и “Омония” (на Съединението). Нощувка в Атина.

Ден 9
09.09.2018 - Закуска. Тръгване за България. Пристигане в София вечерта.1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:        ТА ”2М-КО”.

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
       -  медицинска и туристическа застраховка – 13 лв (за лица до 65 год.), за лица от
65 год. до 80 год. - 26 лв;
       -  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
       -  входни такси за обектите и такси за корабчетата – около 40 евро;
       -  екскурзия до гр.Тира с микробус (5-ти ден) – 10 евро (плащат се на място);
 
3.  Цената 695 лв е за човек в двойна стая в хотели 3* на о-в Санторини и в хотел 3* в Атина. За единична стая се доплащат 160 лв.
4. Има вариант за нощувки в хотели 4* на о-в Санторини - доплащане 470 лв на човек в двойна стая.
 5.  За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.
 6.  Доплащане за вечеря - 12 евро (на вечер).
 7.  Пътува се с автобус „Неоплан”, оборудван с тоалетна, климатик, видео и барче. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа.
8. При група от  14 човека се пътува се с малък 17-местен автобус „Мерцедес –  
    Спринтер”, оборудван с климатик, видео и барче.
9. В автобусите не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа.
10.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)
                 - по банков път


Информация за хотелите (или подобни):


Атина -  Hotel Marina Athens 3* http://www.marina.com.gr/
Санторини -  Hotel Perissa 3* http://www.hotelperissa.com/

 

ЦЕНАТА 695 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  25 ЧОВЕКА
 
ЦЕНАТА 795 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  12-14 ЧОВЕКА

Автобусна екскурзия – 9 дни/8 нощ. (ПИРЕЯ, АКРОТИРИ, ФИРА, о-в Палеа Камени, АТИНА)

Запитване за резервация

Моля маркирайте тук, ако желаете да получавате актуални оферти на посочения от Вас и-мейл адрес.
Моля маркирайте тук, ако не желаете посоченият от Вас и-мейл адрес да бъде използван за получаване на непоискани съобщения.