телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор
о-в Скопелос
Скопелос е един от най-красивите острови в Гърция и най-зеленият в Средиземноморието. Той привлича любителите на природата с красивите си плажове, зелените склонове, които достигат до морето. Интересни и забележителни са пешеходните маршрути, които се простират от единия до другия край между маслинови дървета, борове и овощни дървета. Островът не разочарова онези, които го избират за почивката си, тъй като има всичко от какво се нуждае съвременният посетител.

Населената част на острова ще ви спечели, щом я видите, дори от кораба. Построен амфитеатрално на хълма, с белите къщи, започващи от пристанището и стигащи до цитаделата на древен Пепаритос. Тук ще ви се даде възможност да се разхождате по калдъръмените улици, докато стигнете до върха на замъка, откъдето се открива гледката към Егейско море.

По време на вашата почивка на о-в  Скопелос ше почувствате историята и традициите на острова от експонатите на фолклорния музей, като същевременно не трябва да пропускате посещение на фотографския център. Експонатите на музей включват: традиционна ръчно изработена бродерия, предмети от булчинската спалня, керамика, картини, корабни миниатюри, местни носии и други предмети. Във фотографския център ще видите творби на чуждестранни и гръцки фотографи, докато през летните месеци там се организират интересни изложби и събития. Археологическите обекти, манастири и църкви са многобройни и те също така привличат интереса на посетителите със своето историческо значение.

Разбира се, това, което привлича най-много хора, са невероятните плажове на острова и особено тези, които се простират от Чора до селището Глоса. Стафилос с уникалния си пясъчен плаж, пещери и скали, Панормос с дълбоки води, живописния Агнонтас, Милия с огромния плаж, където можете да практикувате любимите си спортове, Елиос, Веланио са някои от плажовете в които ще се насладите на кристално чистите води на Егейско море.

Незабравимо преживяване за пътешественика е посещението на древните резбовани гробници на връх Кария, над манастира Аг. Ефстатиу. Гледката от тази точка достига до Алонисос, Скиатос и Пелион, докато когато времето позволява, могат да се видят Халкидики и Олимп! В Глоса, разхождайки се по тесните калдъръмени улички, между къщите с цветните дворове, ще изживеете още едно специално преживяване, особено ако посетите Женската кооперация, където ще ви предложат автентични местни сладки. Заобиколен от борове и маслинови дървета, тогава Езикът, е Лутраки, второто пристанище на острова, където са открити следи от римски бани, стени от цитаделата на древна Селинонта и храмът на Атина от 5 г. пр.н.е. век. От запознанството ви с красивия остров Скопелос, посвещението в местната кухня не няма как да липсва. В традиционните таверни на селата на Скопелос се сервира известният пай от сирене, вкусни спагети с омари, печена яхния, месо с дюли и други ястия, които ще ви пренесат в несравнимо гастрономическо пътешествие. Там, където зеленото на горите се обединява с интензивното синьо на Егейско море, където екологичният рай се среща и хармонизира с модерните удобства, там потърсете мястото на вашата мечтана почивка.

АМИГОС ТРАВЕЛ > 1 хотел отговаря на Вашето търсене

Skopelos Holidays Hotel and SPA

Skopelos Holidays Hotel SPA е разположен само на 1,4 км от пристанище Скопелос,Гърция. Този 5-звезден хотел разполага с панорамна гледка към залива подробности