телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Олимпийската Ривиера на Гърция

Олимпийската Ривиера не е конкретно място, а регион на Гърция с красиви пейзажи и красиви плажове. 70 километра брегова линия се простира по протежение на Егейско море, много по-малко от по-известните брегови линии на Халкидики, Родос и Крит. Посетителите могат да се насладят на комбинация от малки селца, уютни заливи, развлекателни центрове и многоетажни хотели. Близостта му до други забележителности в страната го прави удобно място за посещение.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54347565.jpg]

Лятото е топло и слънчево с температура на водата до 30 градуса. Валежите са малко вероятни. Това е страхотно място за почивка за тези, които обичат дъжда. Въпреки това, ако не харесвате тълпите, може да искате да посетите Олимпийската Ривиера след или преди летния сезон. През май температурите започват да се повишават, като температурата на водата е средно около 19 градуса. Тогава, от юни до октомври, времето все още е приятно.

Ако търсите страхотна ваканция на плажа Олимпийската Ривиера е чудесно място за почивка в Гърция. Прохладният морски бриз осигурява релаксираща почивка. В допълнение, много изискани ресторанти имат зашеметяваща гледка към Средиземно море.

Освен плажовете, Олимпийската ривиера има много исторически забележителности. Освен това е популярна туристическа дестинация. Разположена в подножието на планината Олимп, до Олимпийската ривиера може да се стигне по въздух, влак или с автомобил от Солун и други близки градове. Някои от най-добрите хотели в района предлагат панорамна гледка към морето и околния пейзаж.

Олимпийската Ривиера е красив регион на Гърция. Районът се намира в Егейско море и Хот Бей. На около 100 километра от Солун. През зимата районът е топъл и влажен. Климатът тук е идеален за плуване и някои водни спортове, включително гмуркане.

Олимпийската Ривиера предлага на посетителите възможност да разгледат околните градове. Град Катерини има катедрала и музей. Средновековните му отбранителни стени се виждат от бреговата линия. През лятото Олимпийската Ривиера е чудесно място за семейства. В района има много плажове, което го прави идеална дестинация за семейна и развлекателна почивка. Тази част на Гърция е и най-населеният регион в света.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54347566.jpg]

Ривиера Олимп е участък от бреговата линия в Северна Гърция. Известен е със своите плажове, красиви села и традиционния гръцки живот. Основният курорт е Паралия, с безкрайните си плажове със златен пясък. Има много магазини и ресторанти. Величественият връх Олимп осигурява зашеметяващ фон, превръщайки Олимпийската Ривиера в идилично бягство. Това е чудесно място за семейна почивка.

Олимпийското крайбрежие е дом на древния град Олимпия, където са се провеждали Олимпийските игри. Плажовете на града са чудесно място за семейна почивка. Няколко хотела и курорта предлагат луксозно настаняване и услуги. Олимпийските игри са популярна дестинация за туристите. В околността има много забележителности и богата култура. Също така е важно място за пътешественици, които искат да изпитат древна история.

По Олимпийската ривиера има разнообразие от места за настаняване. Можете да отседнете в луксозни хотели или бюджетни апартаменти. През извън сезона няма много хора на плажа, а хотелите са с много достъпни цени. Плажът е идеален за деца, така че можете да се насладите на плуване, гмуркане с шнорхел и игра в морето.