телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Почивка в Гърция

Почивка в Гърция или в България ? Това се питаме всеки път когато планираме лятната си ваканция. Разбира се еднозначен отговор няма.


Но е добре преди всичко да си дадем ясна сметка какво търсим. Дали хубав плаж, дали хубава храна, дали спокойна почивка или да сме в центъра на купона. Или всичко това? Е, пълно щастие няма, както се казва. Но поне частично може да си го подсигурим. Това зависи и от бюджета все пак.

Ако решим да сравняваме почивка в Гърция и почивка в България трябва да сравним равностойни хотели и дестинации. Имаме предвид, че не може да се сравнява хотел в България 5 звезди, на първа линия в Златни Пясъци и хотел в Гърция 3 звезди, в село на Халкидики. Трябва да потърсим и отзиви за хотелите, които сме си набелязали. И въпреки всичко това да имаме предвид, че сезон със сезон не си приличат. Възможно е да има промяна в мениджмънта на хотела и услугата да е коренно различна от тази, която е била предишната година. Най-вярната информация може да получим  „от уста на уста”. т.е. от някой близък, който е бил съвсем наскоро на почивка в Гърция и то в същия хотел.

След всичко това идва сравняването на цените. Изберете си няколко туроператора и букинг.ком за сравняване на цените. Един съвет – не се подлъгвайте по ниските цени в някои сайтове за групово пазаруване. В тях не винаги са описани подробно всички услуги. Най-добре е да говорите с туроператора или туристическата агенция, които ще Ви обяснят подробно всички особености на хотела.

Информирайте се предварително за това дали агента или туроператора са регистрирани в сайта на Министерството на туризма. За да организират почивка в Гърция е необходимо да е отеблязано дали са платили съответната застраховка Отговорност на туроператора.

Най-добрите оферти за почивка през лятото се предлагат в края на предходната година. Тогава отстъпките за ранни записвания за най-големи и във всички хотели в Гърция има налични стаи. Всичко зависи от планирането на Вашата почивка, но дори и да не сте съвсем наясно с периода, не се безпокойте. Винаги може да промените датите за почивката си в даден хотел. Разбира се, ако има свободни стаи за желания от Вас период. Но е необходимо да вземете предвид факта, че цената ще бъде определена на база действащите цени към момента на промяната.

Ние Ви препоръчваме да побързате с резервацията на почивката си за о-в Тасос. Това е много посещавана дестинация и местата в по-малките хотели се изчерпват доста бързо. Друга дестинация, за която трябва да планирате по-рано почивката си в Гърция е Олимпийска Ривиера, особено за хотели в района на Паралия, Катерини. След като  сте планирали периода на почивката си е необходимо да се ориентирате за желаната от Вас дестинация като се имат предвид особеностите на всеки курорт в Гърция.

Някои от тях са по-спокойни като напр. в областта на Марония, а други по-шумни, с повече забавления и заведения. Такива са например трите ръкава на Халкидики. Ако желаете по-луксозна почивка Ви препоръчваме района на Парга и Сивота. Разбира се, луксозна дестинация си остава и някои от островите - Миконос, Родос и др. При всички случаи на колебание може да получите ценни съвети от Вашия турагент или туроператор.

След всичко това може единствено да си пожелаем много добро настроение по време на лятната си почивка!

Предлаганите от нас хотели по дестинации:
- Александруполи
- Марония
- Кавала
- Керамоти
- о-в Тасос
- Касандра, Халкидики
- Ситония, Халкидики
- Урануполи, Халкидики
- Ставрос
- Солун
- Олимпийска Ривиера /вкл. Паралия , Катерини /
- Йонийско крайбрежие
- Пелопонес
- о-в Корфу
- о-в Санторини
- о-в Скиатос
- о-в Крит
- о-в Закинтос