телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Прекрасният полуостров Ситония, Халкидки - Гърция

Почивка в Ситония, Халкидки, Гърция - изберете този вариант, ако искате да се насладите на красиви плажове и живописни гледки.
[https://www.amigostravel.eu/cache/images/27644.jpg]

Ситония е голям полуостров в Гърция, разположен в източната част на полуостров Халкидики. Намира се между полуостров Касандра на запад и полуостров Атон на изток. Районът е и община с много красиви плажове и планини. Най-известните плажове са Ситония и Ливадия, известни с красивите си залези. Районът се счита за популярна туристическа дестинация в Гърция.

Пейзажът на полуострова е доминиран от планините, известни като Драгудрис и Итамос. Има уникална растителност и пейзажи, включително лозя и гори. На север, живописното село Никити е дом на църква от 16-ти век. На юг живописните плажове Каломит и Тристиника привличат туристи с девствените си сини води.

Колоезденето е популярно забавление в Ситония, а пътищата обикалят целия полуостров. Чудесно е за тренировки и няма недостиг на красиви плажове. Всеки голям хотел на полуострова има спортно игрище, а плажовете предлагат училища за гмуркане и оборудване под наем. Ако харесвате плажен волейбол, ще харесате плажовете на Ситония. Страхотни са и за начинаещи.

Плажовете на Ситония са красиви и популярни. Някои от най-добрите са Kavourotrypes, Sarti и Old Nikiti. И двете имат плажове с бял пясък и девствени води. Докато сте там, можете да се насладите и на много плажни дейности. За тези, които искат да бъдат активни, има възможност да вземат круиз или ферибот до Атон.

Плажовете на Ситония са връхната точка на всяко пътуване до полуостров. В района има 80 различни плажа, най-красивите от които са в северната част на източното крайбрежие. Въпреки това, преди да решите да отидете на почивка, трябва да знаете повече за тези места. Островите могат да предложат много и разнообразни пейзажи. Ако пътувате с деца, ще искате да посетите еди иот най-спокойните плажове в света.

Вурвуру се намира на североизточното крайбрежие на полуостров Ситония и е най-добрият плаж за бягство от летните горещини. Неговите безкрайни пясъчни плажове са идеални за семейни ваканции с малки деца. Красивата околност на района го прави идеално място за спокойна почивка. Можете да прекарате релаксиращ ден на плажа или да се насладите на един ден на близкия остров Асос.

Ако търсите по-спокоен плаж, плажовете на Ситония са идеални за спокойна почивка. Около полуострова има много къмпинги с прекрасна гледка. Хотелите на полуострова са идеален вариант за семейства с малки деца и любители на природата. В района има и много места за настаняване на кемпери. Къмпингът в Ситония е добър вариант, тъй като плажът не е далеч. Ако сте с кемпер, можете да прекарате една незабравима ваканция на отдалечен плаж.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/25741.jpg]

Полуостров Ситония има едни от най-зашеметяващите плажове в Гърция. Най-популярният плаж на източното крайбрежие на Ситония се нарича Orange Beach. На полуострова има и много малки необитаеми острови. Ще ги намерите на няколко мили от града. Можете лесно да прекарате един ден за тях. Плажът е красив и водата винаги е с приятна температура.

Ако търсите романтично бягство, полуостров Ситония е идеалното място за следващата ви почивка. Плажовете му са известни като Карибите на Гърция, а дузина от тях са със Син флаг. Неговият планински терен прави Ситония целогодишна дестинация. В допълнение към зашеметяващите плажове, районът е дом на исторически места, исторически места и живописни села.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/51838562.jpg]

Покритият с борове полуостров е обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Пейзажът от борова гора предлага красиви уединени плажове. В района има няколко малки острова, идеални за гмуркане с шнорхел и гмуркане. Малките селца в района на Ситония си заслужават да бъдат посетени. Полуостров Ситония е уникална част от Гърция и чудесно място за разглеждане. Когато посетите този полуостров, ще бъдете изумени от богатата му природна красота и култура.